söndag 14 juni 2009

Sätt dit dom jävlarna!

Äntligen får upphovsrättsinnehavare ta reda på vem som fildelar deras verk. Ipred har verkligen överträffat förväntningarna. Olaglig fildelning har minskat, skivförsäljning mm har ökat. Nu sätter också polisen in extrastyrkor för att kunna gå hela vägen med de jävla skitungarna som sitter och laddar ner sin musik olagligt. Straffa dom hårt! höga böter! Lås in dom!
Men jag tror inte dom låser in den 14-åriga grabben som tankar hem Eminems senaste. Det är förmodligen hans föräldrar som står för abbonemanget på bredbandet, så det måste ju vara dom som får snuten på sig.
Vårat informationssamhälle är på väg mot en helt oundviklig och helt underbar framtid, men några giriga jävlar kommer att dra ut på det så länge de bara kan. Med skitmusik och värdelösa filmer så sugar dom ut pengar från världens alla hörn, de som inte betalar för skiten sätter dom dit.

Hur kommer det då se ut när vi nått vår oundvikliga framtid?

Vi börjar med musiken. Vi kan börja från scratch. De stenrika rockstjärnorna som inte kommer håva in lika många miljoner skiter jag ganska mycket i.
En snubbe, eller snubbinna, som vill göra musik, kanske tom leva på sin musik, bör vara ganska driven till det. Som alla människor som verkligen vill något. Han/hon bör ju spela in detta i en studio om någon skulle vilja lyssna på det. Hur kan man göra detta utan att ha ett skivbolag bakom sig? Alltså, gör du musik som det verkar som om folk skulle gilla så finns det många små studios runt om i landet som gärna hjälper dig med det. Med ett litet förbehåll att kanske få en peng när du börjar tjäna nån. Hur tjänar man pengar då? Hur vet man om folk gillar det man gör? Internet såklart. Vi är ju redan där, men vi skall längre. Artister blir upptäckta varje dag på nätet, vissa lyckas till och med utan skivbolag. Man kan leva på sin musik utan ett skivbolag med sig, man kan leva på sin musik när det råder fri nedladdning, när upphovsrätten är avskaffad. Dock är det kanske inte lika lätt att bli multimiljonär.
Hur skall världen då kunna få fram duktiga artister, som gör riktigt bra musik. Pengar Måste ju vara drivkraften!

Helvette heller!

Pengar skall aldrig vara drivkraften. Artistens egna drivkraft att få utlopp för sin kreativitet är en kraft som garanterar kvalité. I denna framtida verklighet så sprids musken hämningslöst, gratis och lagligt över världen. Om artisten gör bra musik, så får den spelningar. Folk som gillar den musiken kommer dit och betalar inträde. Artisten delar med sig av inkomsterna till dom som hjälp till att få ut musiken. Det kommer alltid att finnas folk som vill köpa något fysiskt från artisterna, tex. skivor, t-shirts mm. Lite extrapengar för dom som behöver det.
Vi skulle få fram så mycket fler artister, så mycket bättre musik. Vi skulle slippa få propagerat vad vi skall gilla.
De enda som förlorar på fri fildelning är de giriga skivbolagen och de giriga artisterna. Jag vill fan inte ge pengar till dom. Skrota skivbolagen! De lever på 1900-talet, de kan stanna där, vi behöver dom inte längre. Och den giriga artisten kan också fara och flyga. Jag vill fan lyssna på musiken innan jag bestämmer mig om jag vill sponsra. Är det bra musik så kanske jag går på en konsert, eller köper en skiva.

Åt helvette med Ipred! Sluta inte ladda ner. Ladda ner mer! Det är vi folket mot de giriga jävlarna. De har mjölkat oss och styrt oss tillräckligt länge.

Det är oundvikligt att vi kommer att vinna.

Jag kommer att berätta senare hur författare, filmmakare mm skall komma att överleva i denna framtid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar